Concursuri ,,Prietenii Pompierilor” 2022

Concursurile „Prietenii Pompierilor” este o activitate a cercurilor de elevi „Prietenii Pompierilor” organizată  de inspectoratele școlare județene și inspectoratele pentru situații de urgență județene (ISU) prin care copiilor li se dezvoltă capacităților de înțelegere și de apreciere a pericolelor generate de situații de urgență pentru viață și mediu, precum și ce are de făcut în astfel de situații.

Concursurile se organizează anual cu elevii de şcoli generale, fiind compus din trei probe, care urmăresc cunoaşterea actelor normative ce reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor, cât şi formarea unor trăsături moral-volitive cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, hotărâre, perseverenţă, corectitudine şi nu în ultimul rând, disciplină.

Concursul este compus din 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate.

Concursuri cercurilor tehnico-aplicative ,,Prietenii Pompierilor” ediția 2022, etapa județeană

1. Municipiul București și județul Ilfov concursurile s-au desfășurat la Centrul de Pregătire al Pompierilor „General de Brigadă Corneliu Stoicheci”, în perioada 14-15. 05.2022.

Evenimentul a fost organizat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București – Ilfov, Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov și Inspectoratul Școlar Județean Ilfov.

⏱🏃‍♀️🏃 La startul probelor s-au aliniat 160 de elevi împărțiți în echipe formate din zece membri.

Campionii ”Prieteni ai pompierilor”
a. băieți/mixt, echipajele din Chitila – Școala Gimnazială ”Prof. Ion Vișoiu”, prof. coordonator Mirel Andrei (locul 1), Buftea – Școala Gimnazială Nr. 2, profesori coordonatori Claudiu Drăgan și Bogdan Iancu (locul al II-lea) și Voluntari (locul al III-lea), de la Liceului privat ”Little London”.

b. fete, echipajele din Chitila (locul 1) – Școala Gimnazială ”Prof. Ion Vișoiu”, coordonat de prof. Marian Gârleanu și din Brănești (locul al II-lea) – Liceul Teoretic ”Traian Lalescu”, elevii fiind pregătiți de prof. Constanța Stanciu și Dan Bodârlău.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 600, ediția

🏆🥇🥈🥉 La finalul probelor, care au solicitat la maxim aptitudinile posibil viitorilor colegi, toți copiii au avut de câștigat!

Sursa: Facebook ISU BIF , Jurnalul de Ilfov , 17.05.2022

2. Călărași – concursurile „Prietenii pompierilor” au avut loc la Complexul Sportiv Municipal din Călăraşi, în data de 14 mai 2022.

La această etapă au participat șapte unităţi de învăţământ din județul Călărași.

Competiţia a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar judeţean Călărași în cooperare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, dar şi cu sprijinul financiar al Consiliului judeţean Călăraşi.

Locul întâi la faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediţia 2022 a fost câştigat de Școala Gimnazială Nicolae Titulescu din municipiul Călărași, pe locul al doilea s-a clasat Şcoala cu clasele I – VIII din comuna Chiselet, pe locul al treilea Şcoala Gimnazială Dorobanțu, iar premiul Fair Play a fost acordat Școlii gimnaziale Tudor Vladimirescu din municipiul Călărași..

La finalul competiţiei, organizatorii au premiat echipele câştigătoare cu premii, diplome, cupe şi medalii.

Sursa: Arena media , 14.05.2022

3. Sibiu concursurile s-au ținut în 14 mai 2022 în poligonul de pregătire la ISU Sibiu.

Clasamentului general, la fete:

– locul I a fost ocupat de către Școala Gimnazială Mihai Viteazu Șelimbăr ,

– locul II Școala Gimnazială Radu Selejan Sibiu,

– locul III locul Școala Gimnazială Boița.

La băieți:

– locul I a fost obținut de către Școala Gimnazială nr. 13 Sibiu ,

– locul II Școala Gimnazială nr 18 Sibiu

– locul III Școala Gimnazială Axente Sever.

Sursa: Facebook ISU Sibiu, 14.05.2022

Notă:

Din păcate există inspectorate județene ptr. situații de urgență care nici nu au anunțate aceste concursuri profesionale pe site-ul sau pagina Facebook a instituției, ca să nu mai vorbim de rezultatele la aceste activități. Mă întreb la acele instituții care nu popularizează aceste activități pentru cine lucrează persona cu relații publice și în interesul cui?

Vezi:

Din păcate există inspectorate județene ptr. situații de urgență care nici nu au anunțate aceste concursuri pe site-ul, Pagina Facebook a instituției, ca să nu mai vorbim de rezultate la aceste activități. Mă întreb la acele instituții care nu popularizează aceste activități pentru cine lucrează persona cu relații publice.

Mulțumesc pentru vizită.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.