Sănătate

Din păcate în sistem militar M.A.I. se face mai puțin activitate preventivă în domeniul sănătății, muncă și iar muncă, excepție piloșii. A se vedea statistica bolnavilor pe tipuri de boli și decedați în sistem ………

  1. Legislație în domeniul securității muncii:
  2. Cancer

1.Legislație în domeniul securității muncii:

1a.Legislație specifică – aicisi aici.

  • Legea 319 din 2006 Legea privind securitatea si sănătatea in munca
  • Legea 90 din 1996 – Legea protectiei muncii republicata in Monitorul Oficial al Romaniei 47 din 29 ianuarie 2001
  • H.G. 1425 din 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitătii muncii 319 din 2006

1b.Echipament individual de protecție muncii – prezentare aici

1c.Norme specifice de S.S.M. aici.

………………………………………………………………………………

2.Cancer

 Angajați I.S.U, suspectați că s-au intoxicat cu dioxină pe platforma Aro din Câmpulung Muscel

Zeci de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș sunt suspectați că s-au intoxicat cu o substanță cancerigenă, în urma incendiului de săptămâna trecută, izbucnit pe fosta platformă Aro de la Câmpulung Muscel. 35 de pompieri, care au fost expuși direct la fumul toxic, vor fi monitorizați de medici timp de trei luni.

La Câmpulung, pompierii INTOXICAŢI cu substanţe CANCERIGENE

col. ION POPA, comandant, I.S.U. Argeș: „Fumul care s-a degajat acolo conținea o substanță extrem de toxică pentru oragnism, se numește dioxină. Am facut cerere pentru un număr de 35 de colegi de-ai mei să fie monitorizați și verificați, pentru că dioxina, în timp, se stochează în sânge și în ficat!”

În timpul intervenției de la depozitul de deșeuri, au fost accidentați 12 pompieri, iar trei dintre ei, care au suferit arsuri, au fost internați la Spitalul Militar din Pitești. Inspectoratul Județean de Poliție Argeș a deschis un dosar de cercetare penală în cazul incendiului din incinta parcului industrial.

Sursa 1:  National 24 Plus , 10.10.2013

Sursa 2aDigi24,  09.10.2004

„La un asemenea tip de incendiu, degajându-se un fum care conţine dioxină, o substanţă toxică şi cancerigenă, suntem obligaţi să îi monitorizăm. Monitorizarea va continua timp de trei luni după ce îşi vor lua primele analize de sânge”, a declarat colonel Ion Popa, șef ISU Argeș.

În perioada imediat următoare, cei 35 de pompieri urmează să fie supuși unor analize medicale. Decizia a fost luată de medicii de la MAI împreună cu medicii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, după ce s-a constat că fumul dens conținea urme de substanțe toxice.

Săptămâna trecută, după mai bine de opt ore, incendiul de pe platforma industrială din Câmpulung Muscel, a fost lichidat. 3.700 de tone de deşeuri periculoase au ars în tot acest timp. Nu a fost o misiune uşoară, peste 100 de pompieri din trei judeţe au intervenit pentru a ţine situaţia sub control.

Incendiul de la depozitul de deşeuri din Câmpulung Muscel a fost provocat de un muncitor, aceasta este prima concluzie a anchetei.

Mulțumesc pentru vizită.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.