La mulți ani tuturor pompierilor!

Astăzi, 13 septembrie, se împlinesc 175 de ani de când pompierii români, conduși de locotenentul Pavel Zăgănescu, au făcut sacrificiul suprem pentru idealurile Revoluţiei Române de la 1848, pe Dealul Spirii, împotriva trupelor otomane.

Compania de Pompieri București a luptat eroic în fața unui adversar net superior, batalia de atunci rămânând în istorie sub denumirea de „baia de sânge de la București”, peste jumătate din efectivul companiei de pompieri pierind în acea luptă.

Acel act eroic de la 13 septembrie 1848 reprezintă una dintre cele mai importante date din istoria armei pompierilor, fiind marcată prin Hotărârea de Guvern nr. 492/1997.

Așadar, în fața lor trebuie să ne inclinăm astăzi, cu respect, pentru că pompierii au rămas curajoşi, devotaţi și profesioniști în acțiunile lor pentru #salvarea vieţii semenilor noştri, pentru asigurarea protecţiei şi liniştii comunităţilor noastre.

Astăzi, de Ziua tuturor Pompierilor civili și profesioniști (activi, în rezervă și retragere), dorim cu această ocazie să aducem un omagiu deosebit celor care își pun viața în pericol, pentru a proteja viețile și proprietățile noastre. Vă mulțumim pentru curajul vostru neînfricat și devotamentul vostru de a lupta împotriva focului și a dezastrelor.

Echipa noastră se alătură întregii națiuni în celebrarea acestor adevărați eroi. Suntem mândri să fim alături de voi în această luptă pentru furnizarea de informații în domeniu. Multă sănătate și succes în continuare.

Acest moment aniversar ne oferă ocazia de a le adresa cele mai calde felicitări, urări de sănătate, putere de muncă și succes în îndeplinirea tuturor misiunilor.

La mulți ani, dragi colegi! Vă dorim tuturor misiuni ușoare și de succes!

La mulți ani, pompieri români!

Activități desfășurate de I.S.U. Județene

1.I.S.U. Teleorman în 13 septembrie v-a sărbătorii Ziua Pompierilor din România,

Cu această ocazie I.S.U. Teleorman, în orașele din județ vor avea loc mai multe activități dedicate acestei zile. Anul acesta, Ziua Pompierilor din României vine și cu surprize pentru copii, în sensul că vor fi organizate mai multe concursuri cu premii pentru cei mici. Mai multe despre evenimentele ocazionate de ziua salvatorilor români, aflăm de la Gelu Dragomir, purtător de cuvânt ISU Teleorman, vezi video.

ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA, SĂRBĂTORITĂ PRIN SPORT DE I.S.U. TELEORMAN

Ziua Pompierilor din România a fost sărbătorită în avans, prin sport, de I.S.U. Teleorman. Astăzi, la Alexandria a avut loc un campionat de minifotbal la care au participat pompierii militari de la toate subunitățile de intervenție din județ. Prima regulă a competiției a fost… fair-play-ul.

Vezi:

Mesajul Inspectorului General al I.G.S.U. de Ziua Pompierilor din România

Mulțumesc pentru vizită.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.