Activitățile de protecție civilă derulate în sprijinul cetățenilor ucraineni continuă

Activitățile operaționale de protecție civilă derulate în sprijinul cetățenilor ucraineni continuă!

Încă de izbucnirea agresiunii ruse în Ucraina care a condus inevitabil la creșterea în etape a afluxului de persoane refugiate/strămutate pe teritoriul țării, instituțiile statului cu rol în gestionarea acestei crize au întreprins măsuri specifice de prim răspuns pentru a oferi sprijin imediat cetățenilor ucraineni.

Un prim pas l-a reprezentat organizarea centrelor de comandă de la nivelul județelor de prim răspuns, unde au fost dislocate persoane din cadrul I.G.S.U. dar și din cadrul D.S.U., respectiv operaționalizarea centrului de comandă la nivel național, C.N.C.C.I. -Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, în care își desfășoară activitatea reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilitate în domeniu dar și organizații internaționale.

Printre acțiunile de protecție civilă derulate în ultima perioadă amintim operaționalizarea centrelor de tranzit pentru refugiați (15, la acest moment), identificarea spațiilor locative, alături de autoritățile publice locale și societatea civilă (31.846, la acest moment), dislocarea pe teren a mai multor echipaje medicale pentru acordarea asistenței medicale de urgență, dar și personal DSU și IGSU, cu tehnică specifică aflată în dotare, etc.

Totodată, încă de la debutul acestei crize umanitare, guvernul alături de instituțiile guvernamentale și societatea civilă au conlucrat în scopul eficientizării tuturor acțiunilor de sprijin (acordare de produse de bază, de subzistență, bunuri de cazarmament, spații locative dar și transport etc.) oferite cetățenilor ucraineni, victime directe ale agresiunii ruse.

De asemenea, în vederea oferirii de ajutor imediat cetățenilor ucraineni a fost deschis primul Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina, în județul Suceava. Până la acest moment, prin Hub-ul umanitar au fost efectuate 13 transporturi umanitare (Italia, Romania, Bulgaria, Austria, Slovenia).

România va continua să își exprime solidaritatea față de toți cetățenii Ucrainei prin acțiuni concrete de sprijin menite în a oferi acestora întregul suport necesar.

Susa: Facebook D.S.U. , 20.03.2021

Vezi:

1.Au fost deschise conturile în scopul colectării donațiilor aferente ajutoarelor umanitare pentru Ucraina,  12.03.2022

2.Guvernul a lansat o platforma pentru a centraliza ofertele de ajutor pentru ucraineni, 26.02.2022

Mulțumesc pentru vizită.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.