Campanii de prevenire

Campaniile naţionale de informare şi pregătire a populaţiei pentru a cunoaşte şi a reacţiona corect în situaţia producerii unor situaţii de urgenţă.”ROMANIA SIGURA”.

Fotografia postată de Romania Sigura.

Despre campanie

Ideea acestei noi campanii a plecat de la o realitate sumbră care arată că, anual, în România se produc aproximativ 6.000 de incendii la locuințe și în urma acestora circa 180 de persoane își pierd viața, potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.). Practic, la fiecare două zile o persoană moare din cauza incendiilor și nu puține sunt cazurile în care familii întregi își pierd viața, întrucât cea mai mare parte a incendiilor se petrec în locuințe, pe parcursul nopții. Lansată din necesitatea reducerii numărului de victime și a pagubelor materiale produse de incendiile la locuințe, campania își propune ca obiectiv informarea preventivă a populației pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice în vederea de montării detectoarelor de incendiu în locuința proprie.

Prevenția

Aceste tragedii pot fi prevenite prin montarea detectoarelor de incendiu și a celor de gaz, demers la îndemâna oricui și care poate salva vieți și bunuri materiale importante. Detectoarele de incendiu emit semnale acustice și luminoase, sesizând un incendiu. Aceste dispozitive se pot monta în camere, pe holuri, în casa scării, pe tavan sau cât mai aproape de mijlocul încăperilor. dar nu se amplasează în băi sau bucătării. La achiziționare, se verifică existența marcajului CE. Pentru funcționarea optimă, detectoarele trebuie protejate când au loc renovări în locuințe și utilizate conform instrucțiunilor producătorului, urmărindu-se periodic testarea acestora și funcționarea bateriilor.

Mai multe informații pe site-ul: http://risc.info.ro/#maibineprevii

1.Mai bine previi, decât să nu fii!

2,Siguranța NU e un joc de noroc!

Mai multe informații aici.

3.Renunță! Improvizațiile sunt catastrofale!

4.Nu tremur la cutremur

Mai multe informații aici,

Reclame