Salvator anul 2017

Paramedicul bistrițean Cătălin Moldovan a fost desemnat „Salvatorul de onoare al anului 2017”

În uniformă sau în haine obişnuite, în tura de serviciu sau în timpul liber, pompierii salvatori sunt eroii anonimi care vin în ajutorul semenilor, ori de câte ori aceştia se găsesc în situaţii limită.

Plutonierul major Cătălin Moldovan, din cadrul I.S.U. Bistrița-Năsăud, care a salvat viaţa a două persoane implicate într-un accident rutier grav, produs pe raza localității Bonțida din județul Cluj.Cum a ajuns un paramedic din Bistrița salvatorul anului 2017

În timp ce se întorcea de la un curs de prim ajutor, organizat la Centrul de Formare și Perfecționare din municipiul Cluj – Napoca, colegul nostru a ajuns la locul accidentului înaintea echipajelor de intervenție și, fără să stea nicio clipă pe gânduri, a oprit să le ajute pe cele două victime aflate în mașina avariată.

Conducătorul auto, o persoană de sex feminin, avea membrele inferioare prinse în caroseria autovehiculului, iar pasagerul, o persoană vârstnică, prezenta traumatisme și leziuni grave.

Salvatorul bistrițean a pătruns în autoturism pentru a verifica starea celor două victime și, cu ajutorul unui echipaj SAJ, a reușit extragerea persoanei de sex masculin din autoturismul implicat în accident. Cea de a doua victimă, rămasă încarcerată, a putut fi extrasă doar cu ajutorul echipajului de descarcerare, însă, până la sosirea acestuia, colegul nostru a reușit să o stabilizeze.

Din acel moment, s-a creat o legătură de suflet între salvator și cele două persoane, care astăzi trăiesc datorită lui și și-au revenit în totalitate.

La două luni după cumplitul accident, acestea au luat legătura cu colegul nostru, mulțumindu-i pentru tot ceea ce a făcut pentru a le salva.