Proiecte

1.Proiecte  achizitionare autospeciale si mijloace pentru interventii in situatii de urgenta

2.Proiecte Fundaţia pentru  S.M.U.R.D. 

http://fundatiapentrusmurd.ro/category/proiecte/

3.Portal foc wikipedia  –   https://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Fire

1.Proiecte  achizitionare autospeciale si mijloace pentru interventii in situatii de urgenta

Proiect Nord-Vest Satu Mare

O nouă autospecială cu apă şi spumă în valoare de 200.000 de euro a fost dată în folosinţă astăzi pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare, prin proiectul implementat la nivelul regiunii de nord vest, la iniţiativa col. Gheorghe Strâmb, fost şef al pompierilor sătmăreni.autospeciale ISU 1 300x201 ISU Satu Mare a mai primit o autospecială nouă

Prin proiectul “Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în Situaţii de Urgenţă din Transilvania de Nord – etapa a II-a”, au fost achiziţionate şase autospeciale cu apă şi spumă, câte una pentru fiecare judeţ din regiunea de nord vest. Recepţia autospecialelor a avut loc astăzi, în Piaţa 25 Octombrie în prezenţa oficialităţilor locale. Noile autospeciale au fost sfinţite de protopopul Ioan Socolan.

Directorul de proiect, Gheorghe Strâmb, cel care a pus bazele acestuia și l-a implementat, a declarat că după implementarea proiectului timpii de intervenție au scăzut foarte mult. Astfel, în mediul rural timpul de intervenţie s-a redus de la 30 de minute la 15-16, iar în mediul urban a ajuns la 8-9 minute.

În total, prin proiect au fost achiziționate 70 de autospeciale cu acestea ajungându-se la 76. Valoarea celor două proiecte este de 13 milioane de euro, acum pregătindu-se cel de-al treilea proiect pentru salvări de la înălţime. Gheorghe Strâmb a ţinut să mulţumească Consiliului Judeţean pentru sprijinul financiar acordat, fără de acesta neputând fi realizate proiectele.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a felicitat echipa care a implementat acest proiect, subliniind munca birocratică ce trebuie făcută, el explicând că beneficiarii finali sunt sătmărenii. Ştef a transmis echipei de implementare că poate să se bazeze în continuare pe Consiliul Judeţean şi să gândească alte proiecte, cum ar fi achiziţionarea unui elicopter sau chiar a unui avion pentru situaţii de urgenţă.

La rândul său, şeful ISU Satu Mare, col. Gheorghe Dan, a spus că şi această autospecială performantă contribuie la reducerea timpilor de intervenţie.

Odată cu primirea acestor autospeciale timpul operativ de intervenţie s-a diminuat cu patru minute. Este un timp foarte foarte bun. 48% din parcul auto are o vechime cuprinsă între 25 şi 45 de ani, şi totuşi este un procent considerabil, având în vedere că încă folosim autospecialele mai vechi. Aceasta e o autospecială de capacitate medie, cu modul pentru prim ajutor, este robustă iar ca şi calitate le depăşeşte pe celelalte pe care le-am primit până acum“, a declarat Gheorghe Dan.

Sursa: Portalsm,ro, 25.01.2014 –  http://portalsm.ro/2014/01/isu-satu-mare-mai-primit-o-autospeciala-noua/

http://cjsm.ro/2014/01/autospeciale-noi-de-interventie-pentru-pompierii-din-sase-judete/

col. Gheorghe Stramb – director proiect Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara. – Transilvania de  Nord – martie 2014

Mulțumesc pentru vizită.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.