2017

Municipiul București a găzduieşt, în perioada 05-07 iulie 2017  Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, activitate organizată de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu sprijinul Fundației pentru SMURD.

Evenimentul, aflat la cea de-a VI-a ediţie, a reuneşt cele mai bune echipaje din 16 inspectorate pentru situaţii de urgenţă, precum şi câte o echipă din cadrul Facultăţii de Pompieri – Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova şi Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Pe parcursul celor două zile de concurs, pompierii salvatori si-au testat abilităţile şi experienţa profesională dobândită la probele: „descarcerarea din vehicule” şi „acordarea primului ajutor calificat”, sub arbitrajul experţilor din Scoţia și Portugalia, precum și a specialiștilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Întrecerea a urmărit atât îndemânarea concurenților, cât şi reducerea numărului victimelor în urma accidentelor rutiere şi îmbunătățirea tehnicilor de acordare a primului ajutor calificat.

În premieră, competitorilor li s-a alătura și o echipă formată din cei mai buni voluntari înscriși în programul – “Salvator din pasiune”, lansat în premieră de D.S.U., prin I.G.S.U., anul trecut.

 • După efort susținut din partea tuturor celor care au luat parte la Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat – ediția 2017, astăzi am aflat și câștigătorii!
  1.La proba „Descarcerarea din autovehicule”:
  Locul I: ISU Mureș;
 • Locul II: ISU București-Ilfov;
 • Locul III: ISU Dolj.
  2.La proba „Acordarea primului ajutor calificat”:
  Locul I: ISU Vâlcea;
  Locul II: ISU Călărași;
  Locul III: ISU Alba.
  3.Cea mai bună echipă de servanţi- ISU București-Ilfov.

4.Cea mai bună echipă de paramedici – ISU Mureș.
5.Cel mai bun comandant de echipaj – ISU Mureș.
6.Premiul „Fair-Play” Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești.

Mai multe imagini aici