2016

În perioada 24 – 26 august 2016, oraşul Titu din judeţul Dâmboviţa a găzduit cea de-a cincea ediţie a Competiţiei Naționale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat.

În urma deliberării comisiei de arbitri, care a urmărit atât îndemânarea competitorilor, cât şi însuşirea elementelor de bună practică menite să dezvolte strategiile de reducere a numărului victimelor în urma accidentelor rutiere şi acordare a primului ajutor calificat, clasamentul final a fost următorul:

La proba „Descarcerarea din vehicule”, câştigătorii sunt:

  • locul I: lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Horea” al judeţului Mureş;
  • locul II: lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Basarab I” al judeţului Dâmboviţa;
  • locul III: lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Oltenia” al judeţului Dolj.

Competitia Nationala de Descarcerare si de Acordare a Primului Ajutor Calificat | imaginea 1

De asemenea, dintre echipele care s-au prezentat la linia de start pentru susţinerea probei „Acordarea primului ajutor calificat”, ocupantele podiumului sunt:

  • locul I: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,General Magheru” al judeţului Vâlcea;
  • locul II: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş;
  • locul III: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba.

Totodată, la finalul întrecerii, evaluatorii din Scoţia şi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au acordat premii lotului reprezentativ al ISU Mureş, la categoriile „cea mai bună echipă de servanţi” – plt. maj. Miheşan Claudiu şi plt. adj. Pop Alin, „cea mai bună echipă de paramedici” – plt. adj. şef. Sima Ioan, plt. maj. Anca Eugen şi plt. maj. Toma Vlad, respectiv „cel mai bun comandant de echipaj” – plt. adj. şef Cotea Sergiu.

 

În acest an, la competiţie au participat cele mai bune echipaje din 13 inspectorate pentru situaţii de urgenţă, precum şi loturile reprezentative ale Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” – Boldeşti, respectiv Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova.

Echipele câștigătoare din acest an vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Descarcerare și Acordarea Primului Ajutor, ce se va desfășura, în premieră pentru țara noastră, anul viitor, la Târgu-Mureș.

 

Felicitări tuturor competitorilor pentru efortul depus şi rezultatele obţinute!