Istoria protecției civile din Romania

Conceptul de protecție civilă în accepțiunea actuală se referă la ansamblul sistemelor, structurilor și resurselor gestionate de guverne și care sunt orientate spre protejarea populației non-combatante, în principal în caz de dezastre naturale și tehnologice. Această definiție este valabilă în special în arealul geografic al Uniunii Europene. 28 februarie  Ziua Protectiei Civile

Pe 28 februarie 1933, Regele Carol I aproba înființarea protecției civile în România. Provocările naturii, dar și exigențele populației au făcut ca, 82 de ani mai târziu, România să aibă una dintre cele mai bine pregătite structuri de protecție civilă din Europa. Misiunea principală este intervenţia la dezastre: inundaţii, cutremure, asanare pirotehnică, risc radiologic, transport de substanţe periculoase, alunecări de teren și fenomene meteo periculoase.

.În  conformitate  O.G. 88 din 2011 referitor la organizarea serviciilor publice Comandamentului Protecției Civile și Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari se unifică și se înființează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență prin preluarea de la Ministerul de Interne formând o structură unificată.

Mulțumesc pentru vizită.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.