31 Mai – Ziua Rezervistului Militar

a. Mesajul președintelui asociației Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne (A.N.C.M.R.R. din M.AI.) cu ocazia Ziua Rezervistului Militar din România – 31 Mai.

b.Mesajul Ministrului Administrației și Internelor

Ca în fiecare an, în ziua de 31 mai, cadrele militare în rezervă și în retragere, denumite generic ”rezerviști” conform actului normativ prin care s-a instituit această zi, sărbătoresc Ziua Rezervistului Militar.

Și în acest sfârșit de mai, camarazii noștri din filialele teritoriale ale ANCMRR din MAI, de multe ori împreună cu cei din structurile asociative surori, au organizat o serie întreagă de manifestări omagiale, ocazie cu care s-au evocat fapte de arme, realizări din carieră, au fost distribuite diplome de onoare și de excelență și s-au depănat amintiri din tinerețe.

Manifestările din acest an au fost consacrate, totodată, și sărbătoririi a 30 ani de existență a ANCMRR din MAI.  La toate acțiunile participanților le-a fost prezentat mesajul transmis de domnul Lucian Nicolae Bode, ministrul afacerilor interne, precum și salutul președintelui ANCMRR din MAI.

Prezentăm în continuare exemple ale unora dintre aceste evenimente de suflet.

LA SEDIUL MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE – Vineri 3 iunie a.c. membrii Consiliului Executiv al Asociației Naționale au fost primiți, la sediul Ministerului Afacerilor Interne de secretarul de stat, domnul Aurelian Păduraru, în vederea marcării Zilei Rezervistului Militar și a celei a Asociației.

Cu acest prilej președintele ANCMRR din MAI a înmânat domnului secretar de stat o diplomă de excelență, monografia „30 ani de istorie” și insigna aniversară consacrată sărbătoririi a 30 ani de la înființarea Asociației. Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru a trece în revistă preocupările conducerii Asociației, dar și interesul conducerii ministerului, pentru promovarea unor inițiative vizând realizarea obiectivelor statutare.

În acest sens merită subliniată abordarea relațiilor dintre rezerviști și cadrele active din minister, domnul secretar de stat subliniind necesitatea implicării mai active a rezerviștilor, grație experienței lor profesionale, în pregătirea viitoarelor cadre ale ministerului, atât la nivelul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, cât și al școlilor de subofițeri și agenți de poliție din țară.

c.Activități ale filialelor județene:

c1.FILIALA MARAMUREȘ – Joi, 3 iunie 2021, la Restaurantul Amaretto din Satu Nou de Jos, în prezența unor invitați din partea Instituțuțiilor din Sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, a Primăriei Maia Mare, a filialei ANCMRR “Alexandru Ioan Cuza” din M.Ap.N. și a filialei Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” Maramureș, au avut loc mai multe manifestări dedicate acestei zile, la care au participat atât rezerviștii Asociației, cât și soțiile acestora.

După prezentarea mesajelor de salut ale domnului ministru al afacerilor interne și președintelui ANCMRR din MAI, au fost oferite diplome de excelență celor prezenți, după care au fost prezentate ordinele șefilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române prin care au fost acordate titlurile de reservist de onoare unui număr de opt membri ai filialei Maramureș, respectiv domnii colonel (r) Marian Drăgan, locotenent-colonel (r) Sorin Popescu, plutonier adjutant șef (r) Ilie Bacinschi, plutonier adjutant șef  (r) Ioan Lucian Oșan, plutonier adjutant (r) Petru Urda, maistru militar principal (r) Mihai Roman, toți de la IGSU și colonel (r) Marin Teglaș și plutonier adjutant șef (r) Ioan Vanca, jandarmi.

Joi 24 iunie 2021 la Popasul „La Leon”, a avut loc întâlnirea lunară a membrilor sucursalei Târgu Lăpuș a ANCMRR din MAI, filiala „Pintea Viteazu” Maramureș, ocazie cu care au fost făcute cunoscute membrilor informațiile referitoare la viața Asociației, au fost primiți 5 noi membri, a fost încasată cotizația și vizate legitimațiile de membru ale celor prezenți și a fost prezentat numărul 2 al al revistei „Lex et Honor”, editată de filiala județeană. La întâlnire au participat 24 membri ai sucursalei, iar în final camarazii plutonier adjutant șef (r) Valer Tura și plutonier adjutant șef (r) Ioan Bude și-au demonstrat calitățile de masterchief – secțiunea „GULAȘ”.

c2.FILIALA IAȘI – acțiunea, la care au participat 50 cadre MAI în rezervă și în retragere, a avut loc în sala de festivități a Poliției municipiului Iași, ocazie cu care a fost prezentat mesajul domnului ministru al afacerilor interne, cel al președintelui ANCMMR din MAI și monografia 30 ani de istorie. În continuare au fost înmânate diplome de onoare reprezentanților instituțiilor statului și asociațiilor surori, un număr de 82 diplome de excelență camarazilor din filială, precum și o diplomă de excelență domnului colonel (r) Gheorghe Bozaru care, în data de 16 aprilie a.c., a împlinit venerabila vârstă de 91 ani.

c3.FILIALA TIMIȘ – Cu prilejul  împlinirii a 30 de ani  de la înființarea celor două asociații naționale, filiala Timiș ,,Colonel Ion Enescu” a A.N.C.M.R.R. ,,Alexandru Ioan Cuza” și filiala Timiș a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I, au organizat o întâlnire colegială a celor două Comitete  Executive.

Mai multe informații vezi „Manifestari de Ziua Rezervistului Militar în Româna 2021

Vezi:

Ziua Rezervistului Militar – 31 Mai

Despre Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne (A.N.C.M.R.R. din M.A.I.).

Mulțumesc pentru vizită.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.