Sedinţă C.N.S.S.U. în regim videoconferință cu prefecții

Având  în vedere  temperaturile  foarte scăzute din România la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în regim videoconferință cu prefecții.

Şedinţa a fost condusă de ministrului afacerilor interne D-na Carmen Daniela Dan care a dat o serie de recomandări privind  gestionarea situaţiile de urgenţă, care trebuie luate de autorităţile centrale, judeţene, locale inclusiv prefecţii la care au participat miniştrii şi reprezentanţi din toate structurile conform H.G. nr. 94 din 2014.

Recomandările ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, cu privire la noile atenționări meteo pentru zilele de 10 și 11 ianuarie:

“În primul rînd, recomandăm persoanelor varstnice să nu iasă decât dacă este absolut necesar.

Recomandăm populației să fie îmbrăcată gros, iar copiii să nu fie expuși frigului. În cazul în care nu își pot amâna călătoria, șoferii trebuie să își echipeze corespunzător mașinile pentru circulația în condiții de iarnă, cu anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, nisip, o rezervă de combustibil, un sistem de climatizare-dezaburire funcțional. De asemenea, din mașină recomandăm să nu lipsească haine groase, paturi, alimente, apă și unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.


Apelurile la numărul de urgență 112 să fie făcute cu responsabilitate și doar în cazuri de urgență. Deoarece ne dorim ca această linie de urgență să rămână operativă.

Sunt aplicații, cum este aplicația Departamentului pemtru Situații de Urgență, care este urmarită și cunoscută de populație. Eu recomand să se urmarească această aplicație și celor care încă nu știu de ea și chiar conturile de facebook ale ministerului, ale Departamentului pentru Situații de Urgență și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, deoarece noi acolo postăm informații în timp real despre intreaga situație.


Rog cetățenii să fie atenți la sobe și la toate instalațiile de încălzire pentru ca acestea pot genera incendii sau intoxicări. Îi rog să nu apeleze la improvizații sau la instalații de încălzire pe gaze sau curent. Dacă în cazul în care sunt situații în care cetățenii sunt prinși în trafic și sunt obligați să oprească, îi rog să facă acest lucru în afara părții carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.”

Prevederi legale:

  • O.U.G. nr. 21 / 2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de urgenţă aprobată prin Legea nr. 15 / 2005;

Mai multe informatii legislatie situatii de urgență:

https://pompieriiromanieu.wordpress.com/informatii-utile/situatii-de-urgenta/prevederi-legale/

Reclame

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s