Ziua Internaţională a Pompierilor

„Rolul unui pompier în societatea de astăzi  fie că este vorba de cei voluntari, angajaţi, profesionişti sau cei angajaţi în alte structuri civile sau militare rolul lor este dăruire, angajament și sacrificiu pentru țară, salvare de vieţi, lupta cu focul şi intervenţie în situaţii de urgenţă, indiferent de limba pe care o vorbim şi ce uniformă purtăm. inamic comun este  incendiul.
– Lt JJ Edmondson, 1999.

Curajul defineşte ‪#‎pompierul‬ de pretutindeni, indiferent de însemnele pe care le poartă, de zona de competenţă, de specialitatea pe care o are sau de limba pe care o vorbeşte.

Pentru a onora această nobilă meserie, începând din 1999, această zi este dedicată pompierilor, iniţiativă derulată în urma unui eveniment tragic, în care cinci pompieri şi-au pierdut viaţa.

Panglica roş-albastră este simbolul acestei zile, ce are şi o conotaţie tradiţională pentru mai multe comunităţi, data de ‪#‎4mai‬ fiind şi sărbătoarea Sfântului Florian, protectorul pompierilor.

În ‪#‎România‬, acest eveniment coincide cu Ziua Naţională a Inimii, iar noi pompierii, ştim, că onoarea, devotamentul, dedicaţia şi spiritul de sacrificiu, în slujba semenilor, din toată inima, sunt elementele care ne leagă de colegii noştri din toată lumea.

LA MULŢI ANI TUTUROR POMPIERILOR!

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Interna%C8%9Bional%C4%83_a_Pompierilor

Reclame

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s