Militari şi pompieri, luaţi aminte de la poliţişti!

Apăraţi-vă viaţa şi familiile!

Tragedia prin care a trecut familia pompierului Marius-Daniel Fripis pare să fie un imens semnal de alarmă atât pentru colegii lui din Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din întreaga ţară, dar şi pentru militarii români, care se supun, practic, aceleiaşi legislaţii.

Militari şi pompieri, luaţi aminte de la poliţişti! Apăraţi-vă viaţa şi familiile! - 1-1459750342.jpg

După ce am publicat articolul „Pompieri, militari, poliţişti, cât valorează viaţa voastră?”, foarte mulţi colegi de-ai lui Dan, dar şi ofiţeri din cadrul I.G.S.U., m-au contactat, telefonic sau pe internet, pentru a reclama sistemul, pentru a-şi spune părerea. Aceşti oameni se tem că, la fel cum Dan Fripis a murit într-o intervenţie, la fel pot păţi şi ei într-o bună zi. „Când sună alarma, ştim că plecăm în misiune. Însă nu ştim niciodată când şi dacă ne mai întoarcem”, spunea unul dintre băieţii din I.S.U. Dobrogea. Superiorii lui, chiar de la Bucureşti, confirmă că, din păcate, aceasta este realitatea. Statul român nu face nimic pentru a-i proteja pe ei şi pe familiile lor.

„Ar trebui să avem asigurări de viaţă. Desfăşurăm, zi de zi, misiuni reale şi foarte periculoase de salvare vieţi. Intrăm în foc, în apă, tot timpul avem neprevăzutul în faţă. În locul lui Dan, putea fi oricare dintre noi, indiferent că este ofiţer sau subofiţer. Militarii români când pleacă în misiuni în teatrele de război sunt asiguraţi. În caz de vreo nenorocire, familiile lor vor fi despăgubite. Noi, nu! Cât ar costa statul român să ne facă asigurări de viaţă şi nouă, pompierilor? Vă spun eu că mult mai puţin decât răsadurile de flori care au fost cumpărate în Bucureşti în ultimul an sau pensiile speciale ale parlamentarilor pe 6 luni”, şi-a vărsat năduful un ofiţer IGSU.

Din păcate, atunci când vine vorba de drepturile şi familiile lor, toţi apelează la aceeaşi scuză: „Suntem instituţie militarizată, nu avem voie să ne constituim în sindicate, să facem proteste sau să emitem revendicări”. Oameni buni, când este vorba despre viaţa voastră, despre viitorul familiilor voastre, ar trebui ca nimic să nu vă poată sta în cale. Cât de frustrant poate fi ca voi să salvaţi viaţa a mii de oameni, pentru ca în cazul unei nenorociri copiii dvs să fie umiliţi de statul român.

Poliţiştii s-au descurcat. Şi ei sunt tot parte a M.A.I, şi ei sunt tot vlăstar de instituţie militarizată. Ei s-au organizat în sindicate şi au primit drepturi. Familia poliţistului mort în Bucureşti, anul trecut, a primit despăgubiri de 20.000 de euro de la MAI în urma acestei tragedii. Familia lui Fripis a primit un loc de veci. Şi acela doar după ajutorul şi intervenţia lui IPS Teodosie.

Militarii încep şi ei să facă paşi importanţi în această direcţie. Liga Militarilor Profesionişti, condusă de Dan Albu, este un exemplu cât se poate de bun că, atunci când se vrea, se poate. Întrebaţi-l pe Dan Albu câte întâlniri şi şedinţe de lucru au avut, doar în ultimele luni, la M.Ap.N., inclusiv cu Ministrul Apărării. Voi, pompieri, de câte ori v-aţi întâlnit cu ministrul de Interne pentru a discuta problemele voastre?

Iată în continuare câteva mesaje de la oameni care lucrează în acest sistem:

Cătălin Vasile:

Pentru că noi, militarii (pompierii tot militari sunt, dacă nu ştiaţi!), nu avem libertăţile şi nici instrumentele de acţiune pe care le au alte categorii profesionale din România, În plus, să nu uităm bucuria aproape isterică a românilor atunci când sistemul de ordine şi siguranţă publică a fost decimat, de am ajuns să încadrăm câte doi pompieri o autospecială şi nu avem nici echipamentul de protecţie adecvat – dar s-a dat satisfacţie îndoctrinaţilor care au crezut că noi chiar primim „salarii nesimţite”, în timp ce alţii primesc remunaraţii ilicite şi imorale! Eu mi-am făcut de mulţi ani asigurare de viaţă cu clauze medicale, astfel încât familia mea să poată achita integral creditul contractat pentru achiziţionarea unei locuinţe în cazul în care cad la datorie, respectiv să mă recuperez de pe urma eventualelor accidentări, îmbolnăviri profesionale (ceva ce nu este recunoscut sub nici o formă de către stat!!!) sau a invalidităţii, întrucât nu valorezi doi bani pentru această naţie devenită profund nerecunoscătoare cu cei care ajung bolnavi sau incapacitaţi în slujba sa!

Dan Revnic:

din pacate , cei care salveaza vieti , sau isi pun viata la bataie (in multe cazuri chiar si a familiilor lor) nu au trecere nici la conducere si nici la cativa cetateni „binevoitori” care isi bat joc de sacrificiul pe care il poti face in orice minut la serviciu . adica eu imi pun la bataie viata sau sanatatea mea si a familiei mele pentru ce ? ca sa fiu batjocura unor politicieni de 2 lei sau a unor smecherasi cu tupeu de cartier care se ascund in spatele unui pseudonim si in fata monitorului .pacat ca nu apreciati ce punem noi la bataie pentru voi , stimati concetateni .

Gigi:

Suntem in slujba statului 24 de ore din 24, nu lucram la aprozar.

De ce nu avem si noi asigurări de viață cum au pompierii francezi cu care suntem comparati privind numărul de ore lucrate lunar? Militarii români care pleacă în teatrele de război au asigurări de viață. În caz ca sunt răniți sau Doamne ferește sunt omorati pe câmpul de luptă familiile lor sunt despagubite cu o importantă sumă de bani pe langa pensia de urmas calculata corect. Nu contează pentru ce luptă. Dar noi ne riscăm viețile si uneori murim pentru România si pentru poporul român!

Sursa:  Cuget Liber, 4.04.2016, http://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-militari-si-pompieri-luati-aminte-de-la-politisti-aparati-va-viata-si-familiile-285398

Reclame

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s