Pompierii pot închide cluburile…

Legea care permite inchiderea cluburilor fara autorizatie de incendiu, aprobata cu 4 luni intarziere. Raed Arafat:”Asa e birocratia”

În plin scandal national, guvernul a publicat marti o ordonanta care le permite pompierilor sa inchida cluburile fara autorizatie de securitate la incendiu.

Strigator la cer este ca documentul a fost adoptat de patru luni, doar ca ii lipseau normele de aplicare. Altfel spus, pompierii nu puteau sa ia masuri drastice, in cazul acelor patroni de localuri, care cu buna stiinta isi puneau in pericol clientii. Pe noi toti, adica. ‘‘Este doar o coincidenta adoptarea atat de tarzie, a normelor de aplicare”, sustine secretarul de stat, Raed Arafat, care si el da vina pe birocratie.

 

Guvernul are in sfarsit vesti proaste pentru toate cluburile din Romania, din Bucuresti, inclusiv din centrul istoric. Acestea vor fi vizitate si verificate de pompieri, iar daca nu respecta normele de siguranta in caz de incendiu vor fi amendate si inchise.

De miercuri, autoritatile vor putea sa intre intr-un local de distractii, club sau restaurant, care are o suprafata de peste 200 de metri patrati si sa-i opreasca activitatea.

Victor Ponta, premier: „Dam putere la I.S.U. sa verifice localurile care implica multa lume. Nu inchidem toate cluburile, doar temporar pana rezolva problemele”

Iar acestea sunt multe, de la numarul prea mare de clienti prezenti in incinta, pana la:

– Desfiintarea cailor de evacuare.

– Neasigurarea numarului minim de cai pentru evacuare.

– Reducerea inaltimii si latimii cailor de evacuare.

– Desfiintarea instalatiilor de stingere, dar si a celor de iluminat pentru evacuare.

Cei 110 inspectori de la I.S.U. Bucuresti vor descinde pe timp de noapte in cluburi si discoteci.

Raed Arafat, secretar de stat M.A.I.: „Vor veni, vor opri distractia pentru doua minute, vor numara oamenii”

Daca la numaratoare reiese ca in acel spatiu sunt mai multi oameni decat prevede legea ca are voie clubul sa primeasca, atunci locul poate fi inchis. Secretarul de stat a dat si o solutie care se aplica in straintate de ani de zile,

Raed Arafat, secretar de stat M.A.I.: „Trebuie sa-si angajeze oamenii care sa opreasca oamenii afara, la coada, cum vedeti afara”

Daca regulile I.S.U. nu sunt respectate, un sigiliu se aplica pe usa si clubul isi va inchide portile pana intra in legalitate.

Cluburile pot fi amendate cu pana la 100 de mii de lei. O astfel de lege ar fi fost extrem de utila daca era aplicata in cazul clubului Colectiv. Desi legea exista inca din iunie, normele de aplicare au fost adoptate de guvern printr-o Ordonanta de Urgenta abia miercuri.

Raed Arafat, secretar de stat MAI” „A fost foarte greu sa adoptam pentru ca asa e birocratia in Romania”

Intre timp, la Cluj un club a decis sa-si inchida portile si sa ceara pompierilor sa vina in inspectie ca sa verifice daca respecta aceste norme. Capacitatea clubului este de 300 de oameni, iar evenimentele de aici au fost mutate pe Cluj Arena.

Sursa:

1. Stirileprotv

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/pompierii-vor-putea-inchide-cluburile-cu-nereguli-de-ce-a-fost-aprobata-abia-acum-desi-egea-era-gata-de-4-luni.html

2.O.U.G. nr. 52/2015 modifica Legea 307 din 2006 prevenirea incendiilor prin care cei de la I.S.U. pot inchide cluburile care nu respecta prevederile legale si pot pune sigiliu.

http://www.slideshare.net/PompieriiRomni/oug-nr-52-modifica-legea-307-din-2006-prevenire-incendii?ref=https://situatiideurgentaeu.wordpress.com/1-asistenta-tehnica/prevederi-legale/

 

Reclame

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s