Pompierul de onoare al anului

În cadrul festivității organizate în fața „Monumentului Eroilor Pompieri” din București, cu prilejul Zilei Pompierilor din România, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA a acordat distincția „Pompierul de onoare al anului” colegului nostru, plutonier major Filip-Mihai Midrigan din cadrul ISU Sibiu.

Plt.maj. Filip-Mihai Midrigan s-a remarcat la intervenţia de stingere a unui incendiu declanşat în data de 31 iulie a.c., într-un apartament situat la parterul unui imobil din municipiul Sibiu.
Odată sosite la locul intervenţiei, echipajele de pompieri au constatat faptul că, în urma degajărilor masive de gaze toxice, atât apartamentul respectiv, cât şi casa scării erau inundate cu fum, ceea ce făcea extrem de dificilă evacuarea locatarilor de la etajele superioare ale imobilului. Mai mult decât atât, opt adulţi şi doi copii erau intoxicaţi cu fum şi gaze toxice, aceştia necesitând acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi ulterior, transportarea la spital pentru investigaţii medicale de specialitate.

Misiunea de evacuare şi salvare a fost extrem de dificilă, deoarece fumul dens şi ora târzie de producere a incendiului au provocat panică şi agitaţie în rândul locatarilor, aceştia având tendinţa de a se arunca în gol.
Prin măsurile întreprinse, profesionalismul, calmul şi rezistenţa deosebită la impactul psihologic creat, dovedite de către plutonierul major Filip – Mihai Midrigan, şeful turei de serviciu, s-a reuşit evacuarea şi salvarea a 25 de adulţi şi 4 copii din imobilul inundat cu fum.

Absolvent al Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, plutonierul major Filip – Mihai Midrigan este angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Sibiu din anul 2004, ocupând funcţia de şef gardă intervenţie – stingere (şi conducător auto autospeciale) în cadrul Detaşamentului de Pompieri Sibiu.

Suntem mandri de colegul nostru!
Felicitări!!!

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s