Constanța: Pompierul a murit după explozia unei butelii

Tragedie la Constanta, unde un pompier de 42 de ani aflat in misiune a pierit desfigurat de explozia unei butelii.

VIDEO

http://www.stirileprotv.ro/lbin/video_embed.php?media_id=61710968&section=2&video

Comandantul Dan Fripis, casatorit si tatal unui copil, conducea o echipa chemata sa stinga un incendiu intr-o gospodarie.

Colegii, socati de moartea lui, spun ca era un salvator profesionist, dedicat meseriei lui. Lucra la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta de 9 ani si era de un curaj iesit din comun.

Sambata dimineata, in detasamentul de pompieri din Constanta s-a dat alarma: o butelie a luat foc in timp ce proprietarul unei case incerca sa o schimbe.
Un subufiter a decedat

Pana la sosirea pompierilor, oamenii au incercat sa stinga incendiul cu paturi. In cel mai scurt timp, un echipaj de pompieri a intrat pe poarta si s-a grabit sa intervina. Dan Fripis, comandantul echipei, s-a apropiat cu un furtun, fara sa ezite, ca sa stinga butelia. Exact in acel moment s-a produs explozia. Suflul i-a azvarlit casca de protectie din cap, iar bucati mari de metal l-au lovit in fata.

Martor: „A explodat si o bucata i-a sarit in cap sefului de la pompieri. Bubuitura a fost destul de puternica, dar a fost o fractiune de secunda.”

Colegii pompierului spun ca Dan Fripis era complet echipat cu costum de protectie, a respectat protocolul si credea ca are situatia sub control. Prin natura meseriei insa cu totii se expun zilnic pericolului, inaintea tuturor.

Locuitor: „Am auzit o bubuitura ca o bomba. Cand iti explodeaza o butelie in fata nu mai ai scapare.”

Locotenent colonel Daniel Petrov, colegul comandantului: „Ne pare foarte rau pentru pierdea suferita, era unul dintre cei mai buni si cei mai curajosi colegi ai nostri. S-a intamplat sa fie primul si sa fie expus acestui eveniment nefericit. A fost implicat in foarte multe evenimente, a dat dovada mereu de implicare fiind unul din oamenii pe care ne bazam mult la interventii de orice natura.”

Sursa: Protv – http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/tragedie-in-constanta-un-pompier-care-participa-la-stingerea-unui-incendiu-a-murit-dupa-ce-o-butelie-a-explodat.html

 

 

 

 

Anunțuri

Un comentariu

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s