Cum poți deveni salvator?

Inspectoratele Județene pentru  Situații de Urgență (I,J.S.U.) recrutează pompieri pentru instituțiile de învățământ – sesiunea 2015.

Tinerii care doresc să urmeze o carieră militară pot depune cereri de înscriere, la sediile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele în care domiciliază, în funcţie de locurile disponibile scoase la concurs, pot opta pentru:

  • Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București – 35 locuri;
  • Academia Tehnică Militară, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu;
  • Școala de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – 108 locuri;
  • Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești 

.

Cererile de înscriere se primesc la sediul (I,J.S.U.)  până la data de 29 mai 2015, pentru instituțiile de învățământ superior și Școala Militară „Basarab I” – Pitești și până la data de 07 august 2015 pentru Școala de Subofițeri „Pavel Zăgănescu” Boldești.

.

Durata studiilor este de patru ani la Facultatea de Pompieri, Facultatea de Poliție și Academia Tehnică Militară, trei ani la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu și doi ani la Școala de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești și Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești.

pompieri onor

Lumea serviciilor de urgenţă este una a camaraderiei şi a provocărilor, în care competenţa, implicarea şi viteza de reacţie sunt repere fundamentale. De modul în care reacţionezi la un apel de urgenţă depinde viaţa unui om.. sau a mai multora… agoniseala şi bunurile acestora. O reacţie rapidă şi profesionistă în cazul unui incendiu, inundaţie, accident sau oricare altă situaţie de urgenţă are urmări imediate şi vizibile în viaţa semenilor noştri, a comunităţii întregi. Pompieri, paramedici, pirotehnişti, scafandri sau alte categorii de profesionişti care asigură expertiza de specialitate sau sprijin administrativ alcătuiesc echipa serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă din România.

.


Cei care optează pentru o carieră militară se pot adresa Biroului Resurse Umane al ISU,  pentru informații referitoare la condițiile de înscriere, graficul admiterii, datele de prezentare, valoarea taxei de înscriere, etapele și probele de concurs, tematică și bibliografie sau pot accesa adresele web:  
http://www.academiadepolitie.ro/admitere.html# , www.scoaladepompieri.ro,

.

Sursa: http://www.igsu.ro/media/comunicate/CP_Recrutare_2015.pdf

Mai multe informații mai jos:

http://www.slideshare.net/PompieriiRomni/admitere-2015-facultatea-de-pompieri

Anunțuri

5 comentarii

  1. Tu ești cam prost…. De unde măta știi tu cum se comportă ? Ești pompier cumva ? Sau ai auzit vreo poveste piperată de la unu ce o făcut armata la pompieri pe vremea când era obligatoriu stagiul militar ?!

    Apreciază

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s