Ziua Pompierilor – exerciții, paradă și concursuri

Ca în fiecare an, în 13 septembrie, când este comemorată Bătălia de la Dealul Spirii și este sărbătorită „Ziua Pompierilor din România”,  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al Judeţului (ISU) Braşov organizat o serie de manifestări în parcarea unui hypermarket din oraș și pe Bulevardul Eroilor. De asemenea, în premieră, anul acesta, la Muzeul de Istorie a fost vernisată și o expoziție în care este prezentată istoria pompierilor brașoveni.

În parcarea hypermarketului, a fost stins un „incendiu la tavă” și au fost descarcerate două persoane implicate într-un accident rutier. De asemenea, brașovenii au putut vizita vehiculele sau au putut „proba” echipamentele pompierilor, jandarmilor, sau ale echipei care se ocupă de dezamorsarea bombelor.  Cei mici au putut participa la un concurs, pentru ei find pregătit un „antrenament” contra-cronometru, respectiv alergarea prin cauciucuri și doborârea unor peturi cu ajutorul jetului de apă).

Pe Bulevardul Eroilor s-a desfășurat slujbă religioasă în memoria eroilor pompieri, oficialitățile au avut scurte intervenții, punctul culminant fiind parada cu forţe şi mijloace, în timpul căreia au fost prezenate atât atelajele trase de cai, folosite pentru stingerea incendiilor, cât și noile vehicule folosite în timpul intervențiilor. Tot în cadrul ceremoniei din centrul orașului, doi ofițeri – Braun Mihaly, Zbarcea Cosmin – și patru subofițeri – Badea Marian, Dulgheriu Ovidiu, Mardan Ciprian Ioan, Furcoi George – au fost înaintați în grad înainte de termen.

După parada de pe Bulevardul Eroilor, la Muzeul Județean de Istorie a fost vernisată o expoziție în care sunt prezentate documente și echipamente ale pompierilor  din Țara Bârsei. Piesele, a afirmat directorul Muzeului Județean de Istorie, Nicolae Pepene, au fost aduse de ISU Țara Bârsei.

Mai multe poze:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.698792366865016.1073742074.461995477211374&type=1

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s