Zi aniversară la I.S.U. Vrancea

Autospecialele pompierilor militari, exerciţii demonstrative şi oaspeţi de toate vârstele s-au regăsit în programul Zilei Porţilor Deschise, eveniment organizat luni, 21 iulie 2014 la toate subunităţile de pompieri din judeţ cu ocazia Zilei Aniversare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea. 


După intonarea imnului de stat al României, serviciul religios şi mesajul inspectorului şef al I.S.U. Vrancea, lt.col. Flaviu-Dorel Chiscop, cu ocazia zilei aniversare a unităţii, cei prezenţi au putut observa autospecialele folosite de pompieri în misiunile de stingere a incendiilor, descarcerare, acordare ajutor medical ori salvare de la înălţime.
De asemenea, pompierii militari au prezentat exerciţii demonstrative: scara de fereastră, lichidarea unui incendiu la tavă cu stingătorul şi intervenţia în urma unui accident rutier cu persoane încarcerate, care necesită ajutor medical. Membrii Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu” au prezentat câteva tehnici de salvare de la înălţime cu echipamentele şi accesoriile specifice alpiniştilor. Cei care au trecut porţile Detaşamentului de Pompieri Focşani au avut, astfel, ocazia de a se familiariza cu misiunile specifice şi au primit pliante cu măsuri specifice de comportare în situaţii de urgenţă, pe diferite tipuri de riscuri şi numărul 2 al revistei trimestriale „Salvatorii vrânceni”.


Cu ocazia zilei aniversare a unităţii, la Cercul Militar Focşani s-a desfăşurat un Simpozion aniversar dedicat împlinirii a 152 ani de la unificarea „Comenzilor de foc” ale pompierilor de dincoace şi dincolo de Milcov. Cu acest prilej, s-au dat citire mesajelor aniversare adresate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat şi al Inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, col. dr. Nicolae Cornea. De asemenea, în cadru festiv, au transmis aprecieri şi mulţumiri pentru serviciul adus comunităţii locale de pompierii militari de-a lungul timpului prefectul judeţului Vrancea, Kanty-Cătălin Popescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ionel Cel-Mare şi comandantul Garnizoanei Focşani, general de brigadă dr. Virgil Ovidiu Pop. În contextul zilei aniversare a I.S.U. Vrancea domnul Ionuţ Iliescu din cadrul Muzeului Vrancea a prezentat primele trei decenii de frământări istorice ale pompierilor din vechiul Ţinut al Putnei, între anii 1832-1862, şi anume „Pompierii focşăneni în perioada organizării”.
La simpozion au participat cadre militare în activitate şi în rezervă atât de la I.S.U. Vrancea, cât şi de la fostele structuri judeţene ce formau, înainte de 2004, Grupul de Pompieri şi Inspectoratul de Protecţie Civilă. Pentru foştii angajaţi ai unităţii, la Cinematograful Balada s-a susţinut un moment artistic prin bunăvoinţa Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei”.

.

 


Seria de evenimente dedicate Zilei Aniversare a unităţii va continua marţi, 22 iulie cu festivitatea de premiere a câştigătorilor competiţiilor sportive organizate sub egida “Cupa 23 iulie” – ediţia a I-a la: fotbal – tenis, şah, minifotbal şi tenis de masă şi a celor care s-au clasat pe primele poziţii la concursul de pictură şi desen „Copil de pompier”.
Miercuri, 23 iulie a.c., în Piaţa Unirii din municipiul Focşani s-a desfăşura o ceremonie militară dedicată aceluiaşi eveniment. Începând cu ora 09.30 au fost amplasate diferite ateliere de prezentare a accesoriilor şi mijloacelor specifice din dotarea structurilor judeţene ale I.S.U, I.P.J, I.J.J., S.A.J., M.Ap.N., aflate împreună în slujba cetăţenilor. Acţiunea s-a încheiat cu o defilare de personal şi tehnică specifică de intervenţie utilizată de pompierii militari vrânceni.

Sursa: I.S.U. Vrancea, 23.07.2014,  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.861640060513567.1073741944.404195726258005&type=1

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s