Pompierii britanici isi ajuta colegii din Romania

Pompierii englezi au donat trei maşini şi o unitate mobilă de interventie inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Mureş şi Braşov. Evenimentul a avut loc  în Piaţa Cetăţii din Sighişoara, în prezenţa ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris.

.

Acesta speră ca donaţiile să contribuie atât la salvarea de vieţi omeneşti, cât şi a bunurilor din Cetatea Sighişoarei, o perlă a patrimoniului european.

Comandantul Departamentului de Pompieri din Shropshire, Steve Worraoo, a explicat că aceste maşini sunt extrem de rapide.

Şeful I.S.U. Mureş, col. Dorin Oltean, a subliniat că marele avantaj al acestor maşini este că sunt înguste şi pot interveni pe straduţele Cetatii Sighişoarei.

Donaţiile pompierilor englezi vin ca urmare a iniţiativei Printului Charles.

Astfel, trei masini au ajuns la Sighisoara si una la Fagaras, ea deservind si zona Viscri, unde Printul Charles detine o proprietate.

Pentru aceasta, pompierii englezi au derulat o amplă actiune de voluntariat, împreună cu sotiile lor, la care au participat numerosi localnici din zona Shorpshire. În acest fel au reusit să colecteze peste 11.000 de lire sterline necesare acoperirii cheltuielilor pentru acest proiect caritabil.

 

 

Operațiunea continuă – Operation Sabre 2014 The Story

.

.

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s