Protocol de colaborare între I.S.U. Bucureşti. Primăria Capitalei si I.S. Bucuresti

Protocol de colaborare încheiat între I.S.U. Bucureşti, Primăria Capitalei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru pregătirea populaţiei şcolare a Capitalei

Instituţii fundamentale ale Sistemului Local de Management al Situaţiilor de Urgenţă existent la nivelul Capitalei României, şi anume Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti, Primăria Capitalei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, au identificat oportunităţile şi soluţiile viabile, stabilind astăzi, 07.03.2014, în deplin acord, perfectarea unui Protocol de colaborare pentru susţinerea campaniilor şi evenimentelor organizate în domeniul pregătirii populaţiei şcolare a Capitalei în domeniul situaţiilor de urgenţă – ca şi grup ţintă. Parteneriatul vizează cu prioritate educaţia preventivă a elevilor, în concordanţă cu particularităţile de vârstă specifice nivelurilor din structura sistemului de învăţământ.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dealu Spirii” al Municipiului București, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului București, şi-au propus iniţial pregătirea elevilor din sistemul de învăţământ din Bucureşti, în ceea ce privește modul de comportare (de reacție) în situația producerii unui seism, într-un interval de timp de 5 ani.

Cu sprijinul logistic şi de specialitate din partea Primăriei Capitalei, se scontează pe o accelerare a ritmului de desfăşurare a activităţilor de pregătire şi în consecinţă, pe o reducere a acestei perioade la numai 3 ani, în care se propune angrenarea întregii comunităţi de elevi (425 unităţi) de la nivelurile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, atât în unităţile de stat, cât şi în unităţile particulare.

Activitățile vor fi diferențiate funcţie de capacitatea de înţelegere şi absorbţie a informaţiilor primite,pentru elevii din învăţământul primar – clasele I şi II, învăţământul primar – clasele III şi IV, învăţământul gimnazial – clasele V-VIII, învăţământul liceal şi în mod distinct, sub formă de suport educaţional, pentru cadrele didactice.

Concomitent cu pregătirea elevilor, pe un al doilea palier se va asigura şi pregătirea directorilor unităţilor de învăţământ, respectiv a personalului didactic cu responsabilităţi – ca vectori de pregătire, în vederea diseminării ulterioare a informaţiilor respective în grupurile de elevi aflate în responsabilitate.

Fiecare dintre aceştia va avea la îndemână câte un Manual denumit “Suport educațional pentru îndrumarea cadrelor didactice în vederea pregătirii elevilor pentru protecția la cutremur”, precum și afișe informative format A0. 

IMG_89101

Materiale informative care vor susține activitățile de pregătire

Acestea au fost realizate atât pe baza informațiilor autorizate oferite de către Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă (URBAN – INCERC)recomandări oficiale, cuprinse în cele 4 broșuri “Educația și protecția elevilor în caz de cutremur”, aprobate prin Ordinul comun al M.A.I., M.T.C.T. și M.E.C., nr. 1.508/2.058/5.709 din 2006, pentru realizarea și implementarea în sistemul educațional a Programului național de educație antiseismică a elevilor, cât și din materialele  cuprinse în cadrul proiectului propriu SAFE QUAKE –“Îmbunătățirea comportamentului post-dezastru al  populației care locuiește în zone urbane cu grad ridicat de risc seismic”, co-finanțat de către Comisia Europeană.

  1. Manuale “Suport educațional pentru îndrumarea cadrelor didactice în vederea pregătirii elevilor pentru protecția la cutremur”;
  2. Seturi de panouri informative;
  3. Îndrumare “Fii pregătit pentru cutremur!” (se poate adresa tuturor categoriilor de populație)
  4. Manuale “Educația și protecția elevilor în caz de cutremur. Partea I – Recomandări pentru elevii din învățământul primar, clasele I-II”;
  5. Manuale “Educația și protecția elevilor în caz de cutremur. Partea II – Cunoștințe și recomandări pentru elevii din învățământul primar, clasele III-IV”;
  6. Manuale “Educația și protecția elevilor în caz de cutremur. Partea III – Cunoștințe și recomandări pentru elevii din învățământul gimnazial, clasele V-VIII”;
  7. Manuale “Educația și protecția elevilor în caz de cutremur. Partea IV – Cunoștințe și recomandări pentru elevii din învățământul liceal”.

   Sursa : I.S.U. Bucuresti, 07.03.2014  –   http://isubucuresti.ro/local/?p=1170, 

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s