Pompierul Paul Iulian Zagorodnic, condus pe ultimul drum

 

Mai multe poze mai jos pe Facebook

https://www.facebook.com/foto.arcanu/media_set?set=a.196216267245080.1073742026.100005701234007&type=1

A trăit ca să-i salveze pe alţii, dar a fost răpus de o boală neiertătoare. Momente sfâşietoare joi, 9 ianuarie 2014, la Braniştea, acolo unde plutonierul Paul Iulian Zagorodnic, în vârstă de 31 de ani, a fost condus pe ultimul drum. Sute de persoane au ţinut să fie prezente pentru a-şi lua rămas bun de la cel care a fost un coleg deosebit, un fiu, un frate şi un prieten. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost încadrat de pompieri de acasă şi până la cimitir, iar în momentul coborârii în groapă s-au tras mai multe salve de armă, acesta fiind înmormântat cu toate onorurile militare.

.

 Salvatorul răpus… 

Pompierii giurgiuveni au avut joi cea mai grea misiune: l-au condus pe drumul fără întoarcere pe colegul lor, plutonierul Paul Iulian Zagorodnic, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Giurgiu. Pentru că timp de timp de opt ani şi-a făcut datoria profesionalism, curaj şi dăruire, pompierul a fost înmormântat cu onoruri militare. Sute de oameni au venit să-şi ia un ultim rămas bun de la salvatorul care a murit la doar 31 de ani, răpus de o boală necruţătoare. Familia l-a plâns continuu dar şi colegii de la ISU Giurgiu au vărsat lacrimi în faţa sicriului cu trupul neînsufleţit. Printre participanţii la înmormântare s-a aflat însuşi inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, col. Emil Apostol, care nu şi-a putut stăpâni lacrimile în faţa unei asemenea tragedii.

Încă de la primele ore ale dimineţii, la casa părintească a lui Paul Iulian Zagorodnic  din Braniştea s-au adunat sute de oameni pentru a participa la ceremonia de înhumare.

„Nu am crezut niciodată că voi citi necrologul colegului meu…”

Ceremonia funerară s-a desfăşurat cu toate onorurile militare, iar localnicii s-au adunat la porţi pentru a-şi lua rămas bun. Cortegiul funerar s-a deplasat către biserica din sat, acolo unde toţi s-au rugat pentru odihna sa veşnică.

„ Nu am crezut niciodată că voi citi un necrolog, cu atât mai puțin pe cel al camaradului meu, plt. Paul Iulian Zagorodnic. Am așteptat și ezitat mai multe zile până să realizez acest lucru. În primul rând, pentru a trece valul de emoție produs de dispariția sa dintre noi, apoi, încercând să trec, la rândul meu, peste acest moment deosebit de trist. L-am întâlnit pe Paul în vara anului 2006, atunci când plin de încredere şi curaj a păşit pe porţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Vlaşca” al judeţului Giurgiu, îmbrăţişând cariera de pompier. Cu mare dragoste i-am călăuzit paşii, dezvăluindu-i tainele acestei profesii. Am trăit alături de plt. Paul Iulian Zagorodnic momente de fericire, atunci când misiunile noastre se încheiau cu succes, dar am şi plâns împreună atunci când în ciuda eforturilor noastre nu am putut salva viaţa cuiva. Împreună cu Paul şi ceilalţi camarazi am reuşit ca în tot aceşti ani să formăm o familie, am învăţat să ne respectăm şi să ne cunoaştem, să ne susţinem în momentele dificile. Plt. Paul Iulian Zagorodnic a participat la numeroase intervenţii, aflându-se permanent la datorie, oferindu-ne tuturor un exemplu de curaj, profesionalism şi dăruire, dovedite în numeroase misiuni. Sunt întâmplări ale destinului care ne aduc în împrejurări ce ne pun la grea încercare, aşa cum este şi durerosul moment al despărţirii de bunul nostru camarad, chemat la doar 31 ani, spre o lume mai dreaptă şi mai bună. Pompierii nu mor niciodată, ei ard mereu în sufletele oamenilor pe care i-au salvat … Să ne rugăm pentru el şi să-l cinstim, cu demnitate şi onoare”, au fost cuvintele spuse de plt. adj. şef Iulian Chiripuci, şeful Gărzii de Intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Giurgiu.

Tot timpul, lângă sicriul pompierului s-au aflat mama, tatăl şi sora sa. Când clopotele au bătut pentru ultima oară, cortegiul s-a îndreptat către cimitirul din sat, devenit neîncăpător pentru sutele de oameni care au dorit să-l vadă pentru ultima dată. Focuri de armă s-au înălţat către cer parcă vestind sosirea la porţile Raiului a unui salvator de vieţi.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursa: Giurgiuveanul – cotidian independent, 0 9.01.2014

http://giurgiuveanul.ro/stiri/pompierul-paul-iulian-zagorodnic-condus-pe-ultimul-drum-video/#more-10500

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s