I.G.S.U şi E.ON România – în al doilea an al parteneriatului „Împreună pentru siguranţă”

Numărul incendiilor a scăzut cu peste 16 la sută între septembrie 2012 şi august 2013, perioadă în care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a derulat, în parteneriat cu E. ON România, mai multe campanii preventive.

Astfel, între 1 septembrie 2012 şi 31 august 2013, au fost înregistrate, la nivel naţional, 5.107 incendii, în condiţiile în care, cu un an înainte, în aceeaşi perioadă, numărul acestor evenimente a fost de 6.123, precizează sursa citată.

În aceeaşi perioadă, numărul adulţilor care au fost victime ale incendiilor a scăzut cu 15,8 la sută, iar cel al copiilor, cu 26,7 la sută.

Principalele cauze pentru producerea incendiilor au fost, potrivit I.G.S.U., coşurile de fum defecte (1.657 incendii), mijloacele de încălzire (878 de incendii) şi aparatele electrice defecte sau improvizate, din cauza cărora au luat foc 1.312 locuinţe.

E. ON România şi IGSU au prelungit, miercuri, parteneriatul „Împreună pentru siguranţă”, încheiat cu un an în urmă, pentru continuarea campaniilor de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra riscurilor la care se expun dacă nu cunosc şi nu respectă regulile de siguranţă privind utilizarea surselor de energie.

În baza acestui parteneriat, I.G.S.U. şi E.ON România au implementat deja la nivel naţional două campanii: „F.O.C – Flăcările Omoară Copii” (lansată în luna septembrie 2012), respectiv „R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale” (lansată în luna noiembrie 2012), prin intermediul cărora milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate. Mai multe informaíi pe linkurile de mai jos:

http://risc.info.ro/

http://pompieriitm.wordpress.com/prevenire/campanii/

.

Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

„Scăderea numărului incidentelor, a ponderii cauzelor acestora, dar şi a numărului victimelor reprezintă pentru noi un semnal mai mult decât încurajator în ceea ce priveşte efi-cienţa campaniilor derulate până acum. Din păcate, cifrele privitoare la cazurile tragice care decurg din nerespectarea normelor de siguranţă continuă să fie îngrijorătoare. Asta ne determină să continuăm, în mod susţinut, eforturile depuse în cadrul acestui parteneriat, dar şi în activitatea curentă din cadrul companiilor noastre, eforturi direcţionate spre siguranţa consumatorilor de gaze naturale şi energie, dar şi a propriilor angajaţi”, a declarat Frank Hajdinjak, Director General al E.ON România.

La rândul său, colonel Ion Burlui, Inspector General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.), a precizat că cele peste 9.000 de acţiuni întreprinse la nivel naţional, la care au participat aproximativ 1.200.000 de persoane, „au fost direcţionate către crearea unei culturi de prevenire în rândul cetăţenilor”.

Atitudinea reactivă trebuie completată cu una proactivă, prin care cetăţeanul să conştientizeze şi să acţioneze în sensul reducerii riscurilor, astfel încât acţiunea post-eveniment să fie cât mai redusă”, a declarat Burlui.

În perioada următoare, acţiunile comune vor urmări să atragă atenţia în mod deosebit asupra riscurilor majore care decurg din utilizarea coşurilor de fum fără protecţie, neetanşate sau obturate şi care nu permit evacuarea gazelor arse, din utilizarea aparatelor electrice defecte sau improvizate, precum şi a mijloacelor de încălzire care funcţionează pe bază de gaze sau alte tipuri de combustibil, dar şi a manevrării necorespunzătoare a aparatelor care utilizează gaze.

De asemenea, E.ON România va susţine activităţile de intervenţie ale structurilor operative din subordinea I.G.S.U. prin achiziţionarea şi donarea de detectoare mobile de gaze, monoxid de carbon şi fum, cu scopul de a creşte nivelul de siguranţă al echipajelor operative.

Despre I.G.S.U.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) a fost înfiinţat în data de 15 decembrie 2004, prin fuziunea Comandamentului Protecţiei Civile şi Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, ca unitate subordonată Ministerului Afacerilor Interne. La nivel naţional, I.G.S.U. coordonează toate organizaţiile implicate în managementul situaţiilor de urgenţă, în concordanţă cu principiile existente pe plan internaţional, specifice ONU, NATO, UE şi altor organisme la care România este parte.

Despre E.ON România

Grupul E.ON în România este activ pe piaţa locală în domeniile furnizării şi distribuţiei de gaze naturale şi energie electrică, deservind 2,9 milioane de clienţi. Aria de activitate a companiilor E.ON acoperă 20 de judeţe în partea de nord a ţării. Compania platformă, E.ON România, deţine participaţii la E.ON Energie România, E.ON Gaz Distribuţie, E.ON Moldova Distribuţie, E.ON Servicii Tehnice. Din Grupul E.ON în România mai face parte şi compania E.ON Servicii Clienţi.

Sursa: Mediafax.ro, 25.09.2012

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s