Ministrul Radu Stroe i-a felicitat pe pompierii care au intervenit de ziua lor la inundaţiile din Galaţi

Sursa: Agenția Română de presă AGERPRES, 13.09.2013

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, şi-a exprimat vineri, în cadrul unei ceremonii din Capitală, aprecierea pentru pompierii care au intervenit chiar de ziua lor în cazul inundaţiilor din judeţul Galaţi. Potrivit unui comunicat al MAI, Radu Stroe i-a felicitat pe angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi le-a mulţumit în mod special pompierilor salvatori care chiar şi de Ziua Pompierilor din România nu şi-au uitat datoria şi au intervenit alături de jandarmi şi poliţişti în localităţile afectate recent de inundaţii.

„Astăzi, pompierii români sunt implicaţi peste tot acolo unde oamenii au nevoie de ajutor – în intervenţii de salvare la inundaţii, înzăpeziri, alunecări de teren sau acordând ajutor medical de urgenţă în cadrul misiunilor SMURD„, a subliniat oficialul MAI.

Stroe i-a asigurat pe pompieri de întregul sprijin al conducerii MAI pentru buna îndeplinire a misiunilor ce le revin, exprimându-şi totodată aprecierea faţă de activitatea desfăşurată de angajaţii IGSU.

„Nu vă ascund că în calitate de cetăţean mă număr printre cei peste 90% dintre românii care au încredere în instituţia pompierilor. Ca ministru însă vă asigur că apreciez 100% ceea ce faceţi zilnic în folosul şi pentru siguranţa cetăţenilor!”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Stroe a participat vineri la o ceremonie restrânsă de comemorare a eroilor pompieri. În contextul situaţiei dificile cauzate de inundaţiile din mai multe localităţi din judeţul Galaţi, festivitatea s-a limitat la depunerea unor coroane la Monumentul Pompierilor Militari din Bucureşti, cu această ocazie ministrul Radu Stroe cerând celor prezenţi să ţină un moment de reculegere pentru victimele inundaţiilor din Galaţi, dar şi pentru eroii pompieri care şi-au pierdut viaţa în misiune anul acesta.

.https://www.facebook.com/video/embed?video_id=671849912844894″ width=”720″ height=”540″ frameborder=”0″>

Un moment special a fost acela al oferirii unei plachete familiei sublocotenentului post-mortem Gabriel Boitan, căzut la datorie în localitatea Feteşti pe 11 iulie, soţiei şi fiului acestuia fiindu-le înmânat şi ajutorul bănesc colectat în urma apelului umanitar lansat de conducerea MAI.

La ceremonie au mai participat secretarii de stat ai MAI Constantin Cătălin Chiper şi Bogdan Tohăneanu, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, precum şi oficialităţi ale administraţiei locale şi centrale. După festivitate, Chiper s-a reîntors în localităţile afectate de inundaţii pentru coordonarea misiunilor pompierilor care intervin pentru ajutorarea populaţiei.

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s