ISU București – 169 de tradiție militară a pompierilor

Sursa: Radio Români București FM

http://www.bucurestifm.ro/foto_festivitate_organizata_cu_prilejul_implinirii_a_169_de_ani_de_traditie_militara_a_pompierilor_bucuresteni-21477

FOTO: Festivitate organizată cu prilejul împlinirii a 169 de ani de tradiţie militară a pompierilor bucureşteni

București FM

Secretarul de stat în MAI Constantin Chiper şi membri ai familiei regale au participat sâmbătă la o festivitate organizată cu prilejul aniversării a 169 de ani de atestare documentară a pompierilor bucureşteni.

Constantin Chiper i-a felicitat pe pompierii bucureşteni pentru profesionalism, dăruirea şi spiritul de sacrificiu dovedite în misiunile care au avut ca scop, de fiecare dată, ajutarea semenilor şi care au ca rezultat încrederea de care se bucură din partea populaţiei.

Totodată, secretarul de stat a reiterat faptul că la nivelul conducerii ministerului există o preocupare constantă pentru asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării în condiţii optime a misiunilor pompierilor.

Cu acest prilej, membrii familiei regale au oferit în mod onorific drapelul de luptă inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti, ceremonial prin care s-a rememorat conferirea drapelului de luptă al Companiei de Pompieri Bucureşti de către regele Carol al II-lea, în anul 1933.

La eveniment au mai participat reprezentanţi ai conducerii MAI, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Pe 18 august 1844, a luat fiinţă prima formaţiune de pompieri din Bucureşti, structura militară nou creată dovedindu-şi din plin utilitatea încă din primii ani de la înfiinţare.

Un secol mai târziu, la data de 10 mai 1933, în semn de recunoştinţă pentru devotamentul şi curajul cu care şi-au desfăşurat activitatea în slujba comunităţii, regele Carol al II-lea a conferit drapelul de luptă Companiei de Pompieri Bucureşti.

Ziua de 18 august a fost stabilită, începând cu anul 2013, ziua oficială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti, dată cu prilejul căreia se comemorează şi sărbătoreşte înfiinţarea serviciului public de pompieri din

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s