Un salvator plecat dintre noi

Plt. maj. Petru Olariu, ne-a părăsit mult prea devreme, la doar 37 de ani, după o luptă crâncenă cu o boală cumplită – leucemia.

Petru Olariu s-a născut în municipiul Roman, la data de 10 octombrie 1976, fiind fiul lui Ștefan şi al Aurorei Olariu. A urmat şcoala primară, gimnazială şi liceul în oraşul natal. După satisfacerea stagiului militar, a urmat cursurile şcolii postliceale de economie şi cursuri de specializare în meseria de pompier, angajându-se la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman ca pompier civil. Promovând concursul organizat în cadrul primei etape de profesionalizare a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, cu data de 1 septembrie 2006 a fost chemat în activitate cu gradul de plutonier. A fost încadrat pe funcţia de subofiţer operativ principal în cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, pe o autospecială mixtă, astfel participând cu aceasta atât la incendii, cât şi la asistenţa persoanelor şi descarcerare, iar din 2010 a încadrat autospeciala de descarcerare.

 

Petru Olariu

De la sfârşitul lunii martie, când a fost diagnosticat cu această maladie şi internat la Institutul Regional de Oncologie Iaşi, din dorinţa de a-i fi alături şi a-l ajuta să treacă peste această suferinţă, camarazii săi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Neamţ au donat sânge la centrele de transfuzii din municipiile Piatra Neamţ, Roman şi Iaşi. Acestora li s-au alăturat şi alte cadre din judeţele Iaşi, Vaslui, Suceava, Bacău şi Botoşani, alături de membrii familiilor şi comunităţii, poliţişti şi jandarmi.

În toată această perioadă, comanda inspectoratului din care făcea parte a acordat tot sprijinul familiei şi a menţinut legătura permanent cu personalul medical, pentru a cunoaşte cât mai bine starea de sănătate a subofiţerului şi a-i asigura donatori.

Din nefericire, eforturile lor au fost zadarnice, camaradul nostru încetând din viaţă ieri după-amiază.

Conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă regretă profund această pierdere şi apreciază gestul nobil al personalului implicat în încercarea de a-i da o şansă la viaţă, având credinţa că pompierii vor fi solidari şi în continuare, sprijinind familia fostului lor coleg.

Angajat la Detaşamentul de Pompieri Roman din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Neamţ din anul 2006, plt. maj. Petru Olariu a dat dovadă de curaj şi profesionalism la fiecare intervenţie la care a luat parte, în lupta cu flăcările sau cu natura dezlănţuită, punând mai presus de propria viaţă pe cea a semenilor săi.

S-a remarcat pe timpul inundaţiilor din anii 2008 şi 2010, salvând din calea apelor mai multe persoane. De asemenea, în timpul misiunilor de descarcerare, a dat dovadă de multă pricepere, reuşind să identifice, de cele mai multe ori, soluţii rapide de acces la victime, fapt ce a condus la salvarea acestora.

Pentru colegii săi era un model de dăruire şi altruism, un camarad de nădejde pe care se puteau bizui, dând dovadă de un comportament exemplar, abnegaţie şi devotament.

Amintirea lui Petru va dăinui veşnic în sufletele noastre.

Rămas bun, drag camarad, şi fie ca Bunul Dumnezeu să te aşeze între Drepţii Săi şi să îţi dea odihnă veşnică!

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită. Vă rugăm să lăsați un răspuns.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s